Medici Ermete I Quercioli Reggiano Lambrusco DOC Secco

11.99

Tootja:   Medici Ermete
Veinitüüp:   kerge punane vahuvein
Regioon:   Emilia-Romagna
Viinamari:  Lambrusco Salamino & Lambrusco Marani
Serveerimistemperatuur:   12-13c
Sobivad road:   Toitudest sobib tüüpiliste Emilia Romagna toitudega, külmad liha baasil valmistatud eelroad, erinevad singid, tomatikastmes pastad, rikkalikud lihahautised, sobib hästi grillitud sea – ja linnulihaga, väga hea kaaslane Parmigiano-Reggiano juustuga.
Värv:   Rubiinpunane
Aroom:   Aroomis on tunda värskeid puuvilju ja meeldivat marjasust.
Maitse:   Maitselt on vein poolkuiv, puuviljane, elav ja heas balansis, mustikad, sõstrad, vaarikad, krõmpsuv punane õun.
Alkoholisisaldus:    11%/vol

Jääksuhkur:   8g/L

Kirjeldus

Medici Ermete veinimaja on üle 100 aasta vana perefirma, mida praegu juhib Medici pere 4. põlvkond. Veinimajale endale kuulub umbes 60 hektarit aedu, mis asuvad Emilia Romagna parimas piirkonnas (Lambrusco Reggiano D.O.C.), veinimaja ise asub paari kilomeetri kaugusel Gaida linnakeses. Piirkond asub Enza jõe orus, kus pinnas on põhiliselt kruusane. Medici Ermete veinimaja on tuntud kõrge kvaliteedi poolest, olles ainuke Lambrusco tootja, kes Itaalia tunnustatud veiniteatmikus Gambero Rosso viimased aastad „kolm klaasi” on saanud.

Paarkümmend aastat tagasi otsustas Emilia Reggio üks vanimaid Lambrusco tootjaid enda parimate veinide jaoks ise viinamarju kasvatada. Enne osteti viinamarju kohalikelt kasvatajatelt. See oli äärmiselt suur samm, sest see võimaldas tõsta kvaliteeti ka veiniaedades. Medici parimate veinide puhul on saagikus 30-40% madalam kui DOC regulatsioonid nõuavad. Esmane käärimine on traditsiooniline, veinivirre suunatakse vertikaalsetesse terasmahutitesse, kus pärm muudab suhkru alkoholiks ning veini leotatakse nahkadega kontaktis mõnda aega, et saada rohkem värvi ja aroomi. Seejärel vein filtreeritakse ja suunatakse autoklaavi, kuhu lisatakse natuke veinivirret. Tänu suhkru lisandumisele jätkub käärimine aga seekord kogutakse toodetud CO2 kokku. Vastavalt sellele missugust lambruscot tehakse (kuiv või magus), lastakse käärimisel jätkuda või lõpetetatakse ära enne kui kõik suhkur on muutunud alkoholiks. Kui vein on juba pudelis, viiakse läbi ka lühike pastoriseerimine, et vältida allesjäänud suhkru taaskäärimist.

0

Your Cart